corona blogs

Op jonge leeftijd freelancen: geen vloek maar een zegen

Daar zat ik dan, in de wachtkamer van de Kamer van Koophandel. Tussen alle mensen die gemiddeld veertig jaar waren en precies wisten wat ze deden, voelde ik me net een klein kind – en dan hielp mijn babyface ook niet echt mee. Twintig minuten later kon ik me zelfstandig ondernemer noemen. En dan?
 
Ik ben 20 jaar, derdejaarsstudent Journalistiek en op mijn school (Christelijke Hogeschool Ede) worden we erg aangemoedigd om zo vroeg mogelijk te beginnen met ondernemen. Het bekende spreekwoord luidt niet voor niets ‘Jong geleerd is oud gedaan’.
20 mei 2020

Verbreed je horizon

Ik zit in hetzelfde schuitje als velen van jullie: uitgevers verlagen hun freelancertarieven, of draaien de opdrachtenkraan zelfs helemaal dicht. Je kunt meegaan in die verlaagde tarieven – de uitgevers hebben het immers ook zwaar en je moet je rekeningen ook betalen – maar je kunt deze situatie ook aangrijpen om je vaardigheden eens toe te passen in onbekende gebieden. Ik heb voor dat laatste gekozen.
 
13 mei 2020

732 euro en 93 cent

Begin april heb ik € 732,93 naar de bank overgemaakt. Dat is veel geld in coronatijd. Door de virusuitbraak vallen de eerste klanten weg, krimpen eerder afgesproken opdrachten en drogen bronnen op. Simpele vragen over iets anders dan het coronavirus worden niet of slechts na veel moeite beantwoord, want al die communicatiemensen zijn zo druk met de bestrijding van de crisis en de calls van het crisisoverleg. 
 
6 mei 2020

Nutteloos alleen in de lege oceaan

Ik had net twee tijd-vretende subsidieaanvragen verstuurd naar Money Trail en de Postcodeloterij, toen het corona-virus in Nederland toesloeg. Ik realiseerde me direct: niemand zou de komende tijd geïnteresseerd zijn in Afrikaanse rechteloosheid, bloedgrondstoffen, rebellen en corrupte politici. Ik besloot me te verdiepen in de kunst van het vloggen en podcasten en verder te gaan met mijn boek over hekserij dat de laatste tijd wat in het slop was geraakt.
 
1 mei 2020

Nu even geen opdrachten? Publiceren kan altijd.

“Waar is het voor?” Deze vraag stellen veel mensen die ik wil interviewen. “Voor mijn lezers,” antwoord ik steeds vaker. Want ik kan als journalist ook zonder de tussenkomst van een krant of tijdschrift mijn lezers bereiken. 
 
Ik hoef niet te ‘leuren’ met onderwerpen die ik belangrijk of opvallend vind in de geboortezorg (mijn specialisatie), maar ik maak gewoon het verhaal. Vervolgens publiceer ik het gratis op mijn site en vraag ik de lezer om een bijdrage voor mijn werk; een donatie. Daarnaast kan ik het op Blendle zetten. 
 
28 april 2020
Resultaat 1 - 10  (van 15)

Pagina's