Akkoord sociaal plan Wegener

dinsdag 3 september 2013

De vakbonden en Wegener hebben maandag 2 september een akkoord bereikt over een nieuw sociaal plan. De NVJ en de vakorganisaties zijn, gelet op het boekenonderzoek, van mening dat in de totale afweging tussen de (financiële) positie van het bedrijf, het compenseren van schade voor vertrekkers en de verantwoorde perspectieven voor blijvende werknemers, het bereikte akkoord het maximaal haalbare is.

Het is gelukt om in het nieuwe akkoord aan te sluiten bij de oude vertrekregeling. Een verlenging van het oude sociaal plan behoorde echter niet tot de mogelijkheden. De vier vakorganisaties hebben in dat kader rekening gehouden met de resultaten van het boekenonderzoek.

Het akkoord heeft nu als uitgangspunt de vertrekregeling van het oude sociaal plan: 0,65 oude kantonrechtersformule. Dit zal worden uitgekeerd in de vorm van een budget waar een boventallige werknemer mee mag doen wat hij of zij wil. Het budget zal voor mensen die later boventallig worden – binnen een looptijd van drie jaar – per jaar worden afgebouwd tot 0,55.