Tijdelijk naar Vlaanderen met de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs

dinsdag 10 januari 2012

Journalisten die twee maanden in Vlaanderen willen wonen en werken, kunnen zich tot 31 januari inschrijven voor de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs. Naast de vertrouwde beurs voor de journalistenuitwisseling, zal dit jaar ook de beurs voor onderzoeksjournalistiek worden geïntroduceerd.

Sinds 2008 vindt jaarlijks de Vlaams-Nederlandse Journalistenuitwisseling plaats. Nederlandse journalisten wonen en werken twee maanden in Vlaanderen en omgekeerd komen Vlaamse journalisten in Nederland wonen en werken.
Naast de uitwisseling wordt dit jaar ook een beurs voor onderzoeksjournalistiek geïntroduceerd. Voor toekenning van de beurs komen journalistieke onderzoeksvoorstellen over een maatschappelijk relevant Vlaams-Nederlands onderwerp in aanmerking.

De jury staat onder het voorzitterschap van voormalig Vlaams minister van Cultuur en Buitenlands Beleid, Paul van Grembergen. Verder is de jury samengesteld uit ervaren journalisten en media-experts uit Vlaanderen en Nederland, zoals Robert van Roer, Djoeke Veeninga, William Van Laeken en Trees Verleyen.

Het doel van beide projecten is om de kennis over Vlaanderen en Nederland bij de journalisten vergroten en de journalisten helpen met het bouwen van een internationaal netwerk.
De aanvraagperiode voor zowel de beurs voor de uitwisseling als de onderzoeksbeurs loopt tot 31 januari 2012.

Meer informatie, voorwaarden en reglement zijn te vinden op www.nederlandseambassade.be