Journalistenstipendium Duitsland-Nederland: 6 beurzen beschikbaar van 3.000 euro

donderdag 30 augustus 2012

Het Journalisten-stipendium Duitsland-Nederland (JDN, Den Haag) nodigt samen met de Internationale Journalisten-Programme (IJP, Berlijn) belangstellende Nederlandse journalisten uit voor een verblijf van twee maanden bij een Duits medium in de periode voorjaar 2013.

Het uitwisselingsprogramma biedt Nederlandse journalisten de kans om in Duitsland ervaringen bij een Duitse krant, tijdschrift, persbureau, radio- of tv-zender op te doen en Duitsland op deze manier van binnenuit te leren kennen. De gekozen journalisten schrijven of produceren voor het Duitse gastmedium en/of afhankelijk van verdere afspraken ook voor het eigen medium in Nederland vanuit Duitsland.

Maximaal zes Nederlandse journalisten worden door een selectiecommissie uitverkoren tot deelname aan de 19de Duits-Nederlandse Journalistenuitwisseling. Zij krijgen een eenmalige beurs van € 3000,- waarmee verblijf- en reiskosten grotendeels kunnen worden gedekt. Tegelijkertijd werken Duitse journalisten bij Nederlandse media. U kunt tot 30 september reageren.

Klik hier voor meer informatie:
www.duitslandweb.nl/Journalistenstipendium