Cursussen NVJ Academy bijna gratis dankzij subsidie

dinsdag 3 september 2024

Trainingen bij de NVJ Academy zijn zo goed al gratis te volgen voor freelancers en journalisten in loondienst. Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP) accepteert tot 7 oktober aanvragen waarbij tot 80 procent van de trainingskosten worden vergoed. De organisatie Werktuig PPO accepteert het hele jaar door aanvragen.

Dankzij steun van het LIRA Fonds ontvangen freelance journalisten al een aantal jaar 50 procent korting op de cursusprijs bij de NVJ Academy. Daarvoor hoeft geen aparte aanvraag gedaan te worden. De korting wordt direct verrekend bij het boeken van de training.

80 procent cursuskosten vergoed

Daarbovenop komt nu de korting via het Fonds BJP of de organisatie Werktuig PPO. In beide gevallen dien je daarvoor eerst een aanvraag te doen en vooraf goedkeuring te ontvangen voor een training bij de Academy. Bij het het Fonds BJP sluit de aanvraagperiode op 7 oktober. Tachtig procent van de cursuskosten wordt vergoed, plus reis- en verblijfkosten. Freelancers kunnen ook een compensatie voor gederfde omzet aanvragen.

Werktuig PPO biedt het hele jaar door subsidiemogelijkheden aan. Daar kun je maximaal 2.000 euro per jaar aanvragen. Werktuig PPO vergoedt maximaal een derde van de kosten. Nadat een aanvraag is gehonoreerd heb je één jaar de tijd om de training te volgen.


> Bekijk het cursusaanbod van de NVJ Academy