Gouden freelancer symposium & award 2024

vrijdag 1 november 2024, 08.45 - 17.30

Freelancers forever! Kom op vrijdag 1 november naar het symposium De Gouden Freelancer in het Volkshotel in Amsterdam. Een volle, inspirerende dag met ruim tijd en gelegenheid om andere freelance journalisten te ontmoeten.

Volg een workshop columns schrijven bij Lisanne van Sadelhoff, verdiep je in video-explainers over Gaza met Maya-Nora Saaid en leer autobiografisch podcasts maken van de meermaals gelauwerde Maartje Duin. Of vergroot de impact van je verhaal met documentairemaker Ester Gould, wapen je tegen online haat bij traumapsycholoog Kaz de Jong of leer van professionals en ervaren Wibauters hoe je fondsen aanvraagt en andere geldbronnen aanboort.

In de middag is er een debat: met elkaar, maar ook met kopstukken van NVJ en FNV over de aanscherping van de wet op schijnzelfstandigheid – hoe kun je blijven freelancen zoals jij wilt? En is er de Slowaakse journalist Tomáš Madleňák als keynote speaker, over het blootleggen van corruptie en het werken in een totalitair regime.

Het inhoudelijke programma wordt afgesloten met de uitreiking van de Gouden Freelancer: de prijs voor de beste freelance journalistieke productie van de afgelopen twee jaar. Kaartjes koop je hier.