NVJ Carriere Lab 2024: De kickstart van je carriere

 

 

vrijdag 15 november 2024, 17.30 - 22.00

Ben jij een jonge journalist en op zoek naar richting in jouw carrière? Ben je nieuwsgierig over welke mogelijkheden er zijn en waar je jouw talenten het beste kunt inzetten? Kom dan op vrijdag 15 november naar het NVJ Carrière Lab, het evenement dat jouw toekomst in de journalistiek kan vormgeven.

Deze avond staat in het teken van hoe je de baan vindt die bij jou past. In interactieve sessies leer je alles over freelancen en werken in vaste dienst, en krijg je de kans om jonge ervaren journalisten het hemd van het lijf te vragen over hun carrière.

Wat kun je verwachten?

  • Netwerken: ontmoet collega’s en werkgevers die jouw passie voor de journalistiek delen.
  • Workshops: leer de ins en outs van zelfstandig ondernemen en het vinden van een baan in loondienst. Onze experts en ervaren journalisten geven je praktische tips en handvatten om je carrière een vliegende start te geven.
  • Inspirerende sprekers: laat je motiveren door professionals die hun weg in de journalistiek hebben gevonden en nu hun ervaringen delen.
  • Banenmarkt: werkgevers van uitgevers, omroepen en persbureaus.

Of je nu twijfelt over freelance werk of een vaste aanstelling zoekt, bij het NVJ Carrière Lab vind je de antwoorden die je nodig hebt.

Het programma

17.30 - 18.00 inloop en broodje
18.00 - 18.15 start/welkomstwoord
18.15 – 19.15 workshops dienstverband en freelance*
19.15 – 20.15 banenmarkt met onder meer publieke landelijke en regionale omroepen, uitgevers en het ANP
20.15 – 21.00 interview met Eke Bosman, Snackspert
21.00 – 22.00 borrel 

*Tijdens de workshops kun je kiezen voor freelance of diensverband. In beide gevallen word je door experts, beginnende en ervaren journalisten bijgepraat over alle ins en outs over jouw loopbaan en is er veel ruimte voor vragen.

Workshop dienstverband: Hoe vind ik een baan die bij me past?

Met Rowan Blijd, Raounak Khaddari, Wen Xin van der Linden en Lisa Koetsenruijter

Workshop freelance : Hoe begin ik voor mijzelf?

Met Jolan Douwes, Haroon Ali, Daphne Wesdorp en Milen van Boldrik

Gratis naar NVJ Carriere Lab 2024

Als je je aanmeldt, rekenen we erop dat je komt, ook al is deze avond gratis. Wil je iemand meenemen? Laat diegene zich dan even apart aanmelden. We kijken er naar uit je te zien!

Vul hieronder je gegevens in:

 

Maak hier kennis met de gasten van het NVJ Carrière Lab 2024.

Eke Bosman - Interview met de Snackspert

Eke bosman, beter bekend als De Snackspert werkte na zijn opleiding journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht onder meer bij NU.nl en Shownieuws. Sinds 2014 werkt hij als food influencer en is hij met zijn succesvolle Instagram-account dé Snackspert van Nederland. Hij prijst snacks de hemel in of maakt ze met de grond gelijk. Daarbij komt zijn journalistieke achtergrond hem nog dagelijks van pas.

Milou Vollebregt - Dagvoorzitter

Milou Vollebregt (2001) is NVJ-bestuurslid namens de ledengroep Vers in de Pers. In 2023 studeerde ze af aan de School voor Journalistiek in Utrecht en inmiddels is zij bezig met het behalen van haar master sociologie. Ze is werkzaam bij stichting #UseTheNews Nederland en junior onderzoeker bij JournalismLab van de Hogeschool Utrecht. Met haar werk wil ze jongeren een stem geven. 

Rowan Blijd - Moderator workshop dienstverband

Rowan Blijd (1990) is een veelzijdige documentairemaker, programmamaker en podcaster die graag menselijke verhalen vertelt. Ze werkt als chef video bij Libelle, Flair en Margriet, waar ze het videoteam leidt en zorgt voor boeiende content. Daarnaast zet ze zich als vicevoorzitter van de NVJ in voor de belangen van journalisten. Rowan staat bekend om haar journalistieke integriteit en creatieve vertelvormen, wat haar werk fris en toegankelijk maakt voor een breed publiek.

Raounak Khaddari - Workshop dienstverband

Raounak Khaddari (Amsterdam, 1994) is journalist en presentator. Raounak is journalist bij Het Parool. Ze trapte haar journalistieke carrière af bij Blendle en ging daarna als freelancer bij LINDA aan de slag. Na haar zomerstage bij Het Parool in 2018 is ze daar niet meer weggegaan. Zij focust zich nu op onderwijs, jongeren en mentale gezondheid. In onder andere haar serie ‘Nieuwe Lichting’ onderzoekt ze voor elke aflevering een uitdaging waar jongvolwassenen tegenaan lopen. Haar werk bij de krant combineert Raounak met de radio: sinds januari 2021 is zij te horen op NPO Radio 1 als presentator Vroeg! van BNNVARA. In maart 2023 debuteert Raounak met ‘Even goede vrienden’, een boek over hoe vriendschap (niet) werkt bij Uitgeverij Unieboek.

Wen Xin van der Linden - Workshop dienstverband

Wen Xin van der Linden (1998) studeerde Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Na haar afstuderen heeft ze een tweejarig traineeship voor radio en tv gedaan bij de NPO. Sinds een jaar is ze actief bij de NVJ voor Vers in de Pers in het beleidsteam Werkvoorwaarden. Verder houdt ze zich (als redacteur) graag bezig met verhalen over interlandelijke adoptie, politiek & democratie en onderwijs.

Jolan Douwes - Moderator workshop freelance

Jolan Douwes is journalist en loopbaanadviseur. Zij schrijft voor het Financieele Dagblad, Intermediair en Villamedia en werkt voor loopbaanbureau Media Movers en Kantel Coaching. Bij LinkedIn is ze Topvoice Loopbaan 2023 en ze is co-auteur van 'Succes met je carrière!'

Haroon Ali - Workshop freelance

Haroon Ali (1983) is een journalist, columnist en schrijver. Hij schrijft voornamelijk voor de Volkskrant en heeft een wekelijkse column over actuele zaken in het Noord-Hollands Dagblad. Hij publiceerde twee non-fictieboeken, Half (2020) en Spectrum (2023). In 2022 maakte Ali de tv-documentaire Het M-woord, over homoseksualiteit binnen moslimgemeenschappen, die werd bekroond met De Tegel, de belangrijkste prijs voor de journalistiek in Nederland. Zijn werk en activisme kregen ook erkenning van Pan Asian Collective en COC.

Daphne Wesdorp - Workshop freelance

Daphne Wesdorp (Bakkeveen, 26 juli 1997) is een Nederlandse journaliste die als correspondent in Oekraïne werkt voor het Nederlands Dagblad. Ook leverde zij bijdragen aan verschillende publicaties, waaronder het Algemeen Dagblad, Getty, Popular Front, NRC, WIRED en National Geographic. Voor haar reportages in het Nederlands Dagblad over Oekraïne en Myanmar kreeg zij De Tegel 2023 in de categorie Pionier.

Schrijf je gratis in voor het NVJ Carrière Lab!

 

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Door deel te nemen, geef je toestemming dat deze beelden, waarop jij mogelijk te zien bent, ook later kunnen worden gebruikt voor promotie van toekomstige activiteiten van de NVJ.

Wie komen er?

o.a. Eke Bosman (de Snackspert), Haroon Ali, Daphne Wesdorp en Raounak Khaddari: bekijk de  sprekers van het NVJ Carrière Lab 2024