The Challenge, wedstrijd voor jonge journalisten

dinsdag 18 september 2012

Het Stimuleringsfonds voor de Pers daagt jonge journalisten en net afgestudeerden in communicatie of media uit om vernieuwende ideeën te bedenken voor het vertellen van journalistieke verhalen. Het Fonds start op 1 oktober met de wedstrijd The Challenge: Reinventing Journalism. Het best beoordeelde idee ontvangt een subsidie van maximaal 25.000 euro.

In The Challenge krijg je de kans om samen met experts en via masterclasses je idee uit te werken tot een concreet uitvoerbaar plan. De winnaars worden in contact gebracht met uitgevers, omroepen of investeerders.
Ideeën kunnen over allerlei nieuwe manieren van journalistiek gaan, zoals datajournalistiek, newsgames, crowdsourcing, transmedia journalism, long-form journalism, narratieve journalistiek e.d. Het platform maakt niet uit, zolang nieuwsgaring, nieuwsduiding of opinievorming over de maatschappelijke actualiteit maar centraal staat.

Masterclasses en afvalrace
Heb je een goed idee voor een journalistiek format? Dien dan tussen 1 oktober en 15 november je projectidee in via reinventingjournalism.nl (binnenkort actief). Van de ingediende ideeën worden maximaal 15 ideeën geselecteerd. De geselecteerde journalisten worden in staat gesteld om hun idee uit te voeren met begeleiding van experts in masterclasses. Uiteindelijk blijven er 3 tot 5 concrete plannen over.

Meer weten?
Lees het hele artikel over The Challenge: Reinventing journalism.
Lees ook het interview met Rick van Dijk, projectleider van The Challenge, door Alexander Pleijter (hoofdredacteur De Nieuwe Reporter)

Tijdens de Nacht van de Journalistiek op 29 september wordt het officiële startsein van The Challenge gegeven. Het Stimuleringsfonds voor de Pers zal aanwezig zijn om een toelichting te geven.