Journalistenteam voetbalt tegen Lucky Ajax

dinsdag 1 mei 2012

In het kader van de Dag van de Persvrijheid op 3 mei en 400 jaar Turks-Nederlandse betrekkingen organiseren de NVJ met Aegon en Corendon een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Lucky Ajax en Nederlandse en Turkse journalisten. Namens het journalistenelftal spelen ondermeer Barbara Barend, Lara Rense, Hugo Logtenberg en Tom Kreling tegen onder andere John van ‘t Schip en Simon Tahamata van Lucky Ajax. De wedstrijd wordt op donderdag 3 mei vanaf 10.30 uur gespeeld op het voetbalcomplex van De Toekomst naast het Ajax-stadion in Amsterdam. Publiek is van harte welkom!

Een speciaal gemengd journalistenteam, bestaande uit Turkse en Nederlandse journalisten, zal het opnemen tegen Lucky Ajax. Lucky Ajax bestaat uit voormalig -eerste-elftalspelers onder leiding van Sjaak Swart en heeft als vaste spelers o.a. Simon Tahamata en John van ’t Schip. Het Nederlandse team bestaat uit 22 journalisten die ieder een helft van de wedstrijd in het veld staan; onder andere Barbara Barend, Lara Rense, Hugo Logtenberg en Tom Kreling. Van Turkse zijde zal een aantal journalisten deelnemen die in Nederland zijn ter gelegenheid van de Dag van de Persvrijheid.

Publiek is van harte welkom bij de voetbalwedstrijd op sportpark De Toekomst, Borchlandweg 16-18, 1099 CT Amsterdam Zuidoost (bij De Arena).

‘s Middags zal in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam de jaarlijkse Persvrijheidsdag worden gevierd, die dit jaar in het teken staat van onder andere de mediasituatie in Turkije.