Grote belangstelling voor verhalende journalistiek

woensdag 18 april 2012

Zo’n 250 journalisten en media-experts hebben zich al ingeschreven voor de tweedaagse conferentie verhalende journalistiek op 19 en 20 april. Daarmee is de conferentie nagenoeg uitverkocht, waarmee de verhalende journalistiek laat zien dat het een volwaardige plek heeft veroverd in het Nederlandse medialandschap. Bij de masterclasses op donderdag 19 april zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Op donderdag worden in Amsterdam vier masterclasses verhalende radio, multimedia en literaire non-fictie gehouden. Op vrijdag 20 april verplaatst de conferentie zich naar Utrecht, waar het programma bestaat uit 17 workshops en lezingen over verhalen vertellen, (literaire) technieken en ethiek.

Opnieuw zijn tal van bijzondere sprekers uitgenodigd. Keynote speaker Amy Ellis Nutt won de Pulitzerprijs feature writing 2011. Zij laat zien dat een ‘gewone’ krant als The Star-Ledger de top kan bereiken met verhalende journalistiek. Overige sprekers zijn: Jack Hart (Pulitzer-jurylid), Billy Kahora (laureaat Prins Claus Fonds), schrijfcoach Mark Kramer, Afrika-correspondent Jina Moore, radiomaker Ari Daniel Shapiro, romancière Renate Dorrestein, en de gelauwerde schrijvers van literaire non-fictie Chris de Stoop, Jan Brokken, Judith Koelemeijer en het team van VPRO Plots.

Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar dat de stichting Initiatief Verhalende Journalistiek Nederland (INJN) deze conferentie organiseert. Het betreft een initiatief van journalisten voor journalisten.

Kijk voor alle details op www.verhalendejournalistiek.nl