Aandacht IFJ voor ontvoeringszaak Judith Spiegel

dinsdag 2 juli 2013

De Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) roept veiligheidsdiensten op om zich in te spannen voor de vrijlating van de in Jemen ontvoerde Nederlandse journaliste Judith Spiegel en haar echtgenoot Boudewijn Berendsen. Het echtpaar werd drie weken geleden uit hun huis in Jemen ontvoerd door een groep gewapende mannen.

Aangenomen wordt dat de twee zijn ontvoerd door een gewapende groep die losgeld eist of mogelijk politieke druk uit wil oefenen op de regering van Jemen. IFJ eist niet alleen de onmiddellijke vrijlating van Judith Spiegel en haar man, maar wil ook een einde aan de vele ontvoeringen van journalisten in het land. In mei werden vijf journalisten van verschillende media ontvoerd en na tien dagen vrijgelaten na onderhandelingen met de ontvoerders. De ontvoeringen vormen een rechtstreekse schending van de persvrijheid en van de mensenrechten, aldus IFJ.
De NVJ volgt de gebeurtenissen nauwgezet en onderhoudt contacten met zowel opdrachtgevers als het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer bij IFJ