Medische cursus - Levensreddende handelingen

donderdag 23 juni 2022, 09.00 - 17.00
Geef aan hoeveel deelnemers je wilt inschrijven.
Prijs:€ 350,00 

Levensreddende handelingen beheersen is zeer belangrijk voor iedereen die reist voor het werk! Kom je daarnaast ook nog eens in (voormalig) conflictgebieden dan is deze cursus noodzakelijk voor jou en/of je team. 

Deze cursus is dan ook een sterk aanbevolen aanvulling op de cursus Verslaggeving in Conflictgebieden en/of de training Reisveiligheid.

Kennis en vaardigheden van levensreddende handelingen zijn voor velen geen routine. Toch is het niet ondenkbaar dat je hier mee te maken krijgt tijdens je reis en daarbij zijn de eerste 10 minuten cruciaal voor het overleven van een ernstige verwonding. 

In veel landen zijn medische faciliteiten beperkt of niet beschikbaar. In deze cursus leer je hoe jij je hierop kan voorbereiden en wat jij feitelijk kunt doen voor een ander maar ook voor jezelf. 

Super realistische situaties, begin van de dag in paniek, eind van de dag in control.

Inhoud

Het ochtenddeel staat in het teken van het verankeren van kennis en handelingen. Daarnaast wordt er ook gesproken over voorbereidingen de uitvoering van de reis bij wisselende medische omstandigheden. 

In de middag wordt levensreddend handelen behandeld in de praktijk. Wat te doen bij een ongeluk, een aanslag of beschieting. Tijdens diverse scenario’s wordt er geoefend om er zoveel mogelijk routine in te krijgen. Verder zal er aandacht zijn voor verkeersongevallen, nog altijd het grootste risico in conflictgebieden.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor 

  • Freelancers die voor hun werk dienstreizen moeten maken naar andere continenten en/of naar (voormalige) conflictgebieden.
  • Freelancers die een training als Verslaggeving in Conflictgebieden of vergelijkbaar heeft gevolgd.
  • Daarnaast is er een incompany versie voor omroepen en dagbladen.

De docent

De cursus zal worden gegeven door Ruben Venetiaan. 

Hij heeft veel ervaring opgedaan binnen de Nederlandse Defensie organisatie. Maar in de afgelopen jaren heeft hij als zelfstandig trainer/coach voornamelijk civiele organisaties getraind zoals; Publieke omroepen, Kranten, het ICC, BuZa, het IICI, de Politie, Internationale NGO’s, de VN maar ook tijdens de NVJ Academy training Verslaggeving in conflictgebieden.

Elke (foto)journalist zou deze cursus moeten doen, het kan je leven redden en dat van een ander.

Kosten

  • Prijs niet-leden € 350,- / Prijs 20% korting € 280,- / Prijs 30% korting € 245,- / Prijs ZZP50% korting € 175,-
  • Alle cursussen van de NVJ Academy zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVJ.
  • Leden van de NVJ, NVF, Nieuwspoort en De Coöperatie ontvangen 20% tot 30% korting op de toegangsprijs. Je ledenprijs is zichtbaar wanneer je bent ingelogd.
  • Kosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar.

Overige informatie

  • Bij de cursus zijn koffie/thee en een lunch inbegrepen.
  • Maximaal 8 deelnemers.
  • Voor vragen kun je contact opnemen met Yvonne Dankfort van de NVJ nvjacademy@nvj.nl

Incompany

Bij inschrijving van 6-8 personen van eenzelfde organisatie bestaat er de mogelijkheid om de cursus incompany te organiseren. Neem hiervoor contact met ons op via nvjacademy@nvj.nl of bel 020-3039 739.

Heb je een vraag over de Medische cursus?

Blijf er niet mee zitten! Vul het formulier in, mail of bel de NVJ Academy 020-303 97 39.

Wil je teruggebeld worden? Vul dan je telefoonnummer in.

Contact

Mail nvjacademy@nvj.nl
Bel 020-3039739
@nvjacademy